Her er alt, hvad du bør vide om ejendomskreditlån, hvis din boligdrøm faldt til jorden grundet et ”nej” i banken.
Mange danskere drømmer om at købe et billigt hus uden for storbyerne, men det er dog ikke alle, som bliver godkendt til et boliglån af banken. Men der findes en løsning på det problem.
De danske yderområders billigere boliger, ro og fred samt smuk natur er i stigende grad blevet det ideelle sted at købe bolig. Trods populariteten, kan det være kompliceret for nogle købere at låne den rette sum penge til at få finansieret deres boligkøb. En afvisning i banken kan for mange virke som enden på boligdrømmen, men der er rent faktisk hjælp at hente.
Et ejendomskreditlån, også kendt som et pantebrevslån, er din redning, hvis du bliver afvist af banken til at låne penge til din drømmebolig. Låntypen er et perfekt alternativ til det traditionelle realkreditlån, og en mulighed for alligevel at blive boligejer.
Læs også: Huslån – flere typer
Ejendomskreditlån, hvad er det for noget?
Kort forklaret, så er lånet for dig, som søger at købe en bolig af lavere prisklasse med en pris på mellem 200.000 kr. og 1.200.000 kr. Finansieringsløsningen formidles af et pantebrevsselskab, som tilbyder lån gennem investeringsfonde. Det fungerer sådan, at der udstedes et pantebrev, hvilket betyder, at kreditoren får pant i din bolig. Panten er kreditorens sikkerhedsnet for at få dækket et muligt tab, hvis låner ikke vedligeholder låneaftalen. Et ejendomskreditlån har en løbetid på op til 25 år, og i den periode er du sikret dig den aftalte låneydelse samt en fast rente.
Indhent gratis og uforpligtende lånetilbud
- og få svar inden for 24 timer
Indhent lånetilbudKoster et ejendomskreditlån mere?
Ja, ejendomskreditlånet har en højere rente end det klassiske realkreditlån, som du kan låne i banken. Renten kan variere afhængig af boligtype og din privatøkonomi, men kan siges at ligge på mellem 5,5 – 8%. Derudover, når du optager et ejendomskreditlån, kan du opnå en belåningsgrad på mellem 0 – 95%, hvilket er en større procentdel af din boligs værdi, end ved realkreditlånet med et maksimum på 80%.
Læs også: Hvor meget kan jeg låne?
Er det sikkert at tage et ejendomskreditlån?
Begrebet pantebrev har i mange år haft en negativ ordlyd, men der er ingen grund til at lægge boligdrømmen på hylden. Ejendomskreditlånet er et sundt og sikkert lån af høj kvalitet, så længe du sikrer dig at optage lånet hos et anerkendt pantebrevsselskab. Pantebrevet er derfor langt fra en usikker løsning, men en nem og holdbar låntype, som kan sikre dig en fast ejendom.
Få et uforpligtende tilbud på et ejendomskreditlån hos Fairkredit, eller klik på knappen “Indhent lånetilbud” herunder.
Ejendomskreditlån
Ejendomskreditlån er et andet ord for det, der tidligere hed pantebrevslån. Det adskiller sig fra realkreditlån ved, at realkreditlån ofte tages gennem banken. Desuden tager man nok lån i sin bolig, men det er ikke til et fast formål. Dette slags lån henvender sig udelukkende til boligfinansiering dvs. boligkøb og lån i friværdi. Det er en ekstra mulighed for folk, der ønsker at købe sig en bolig, men som måske har fået drømmen slukket af deres almindelige bank.
Realkreditlån gives ofte i banken, men afhænger af husets pris. Bankerne har ikke lyst til at tabe penge og banken vil gerne kunne vurdere om, i tilfælde af at låntager ikke skulle kunne betale, om andre ville kunne være interesserede i at købe huset. Hvis huset er lille eller ligger i små byer, er risikoen ved at det ikke er tilfældet, større. Derfor vil nogle få afslag i banken på et realkreditlån og det er her, at pantebrevslån/ejendomskreditlån kommer ind i billedet. Denne type lån er nemlig beregnet til boligkøbere, som søger en bolig i en lavere prisklasse, mellem 200.000 og 1.200.000 kr.
Ejendomskreditlån formidles gennem selvstændige ejendomskreditselskaber og boligformidlere, som tilbyder lån gennem investeringsfonde. Det fungerer ved, at der udstedes et pantebrev, som er navnet på det konkrete dokument, hvori lånebetingelserne står. Pantebrevet er långivers garanti for at få sine penge igen.
En stor fordel ved denne låntype er, at långiver ikke kan opsige lånet, hvis låntager overholder betingelserne, med mindre en aftale herom er beskrevet i pantebrevet. Denne type lån kan have en løbetid på op til 25 år. Desuden har denne type lån som oftest fast rente. Omvendt stiller låntager sin bolig som sikkerhed ved lånet og den kan i yderste konsekvens blive sat på tvangsauktion. I realiteten betyder det, at långiver (læs: panthaver) har førsteret til boligen, såfremt långiver ikke overholder låneaftalen. Ejendomskreditten, eller pantebrevslånet, skal senest indfries ved salg af den købte ejendom.
En anden fordel er, at det er lettere at få dette lån end et realkreditlån, fordi det finansieres af långivere, som er uafhængige af bankerne og derfor ikke underlagt den samme hårde regulering.
Ejendomskreditlån har en højere rente end det almindelige realkreditlån. Det varierer alt afhængigt af din bolig og økonomi, men som oftest ligger renten mellem 5,5 og 8%. Renten tilpasses låntagers økonomi, som den er på aftaletidspunktet og er fast, medmindre andet ønskes af parterne. I så fald bør låntager overveje, om økonomien vil kunne bære en pludselig stigning i låneydelsen. Derudover kan man opnå højere belåningsgrad, helt op til 95%, hvor et realkreditlån kun har en belåningsgrad på op til 80% og man kan risikere at skulle have yderligere lån.
Ejendomskredit er en sund og sikker måde at optage boliglån på, så længe man gør det hos et anerkendt ejendomskreditselskab. Hos os eller hos Fairkredit kan du hurtigt få et uforpligtende lånetilbud. Vi melder hurtigt tilbage og er altid opsatte på at give dig en grundig og personlig rådgivning. Vi har forskellige slags kreditlån, og vi vil kunne guide dig til, hvilken mulighed der er bedst for dig.